Inositol til PCOS

NB

Lille update omkring inositol. Da jeg lavede denne artikel mente jeg inositol var sikkert for stort set alle at bruge. Ellers kan jeg nemlig ikke lave generelle anbefalinger og dele dem, hvis de ikke er sikre.

Jeg mener stadig inositol er sikkert* for de fleste.

Men erfaring og studier har vist at:

Nogle får ondt i mave og kvalme

Da inositol påvirker alle hormoner, ser jeg indimellem at folk reagere negativt hormonelt, dvs mere større testosteronrespons, større østrogenrespons (PMS) og meget mere.

Har du hørt om inositol?

Definition: Inositol er i virkeligheden en sukkerart med antioxidantisk effekt.


I kroppen findes primært myoinositol. Via insulinafhængige NAD/NAHD epimerase enzymer, omdannes myoinositol til D-chiro inositol.


Inositol bliver betragtet som et vidundermiddel til PCOS*, men det virker kun, hvis man rent faktisk mangler inositol.

Sådan kan inositolmangel påvirke dine symptomer eller give dig PCOS

Mangel på D-chiro inositol kan i sig selv give insulinresistens og dermed PCOS.


Man mistænker, at en af årsagerne til arvelig PCOS, kan være at man (genetisk) er dårligt rustet til at omdanne inositol til D-chiro inositol. Men da denne omdannelse er afhængig af insulin, kan manglen på D-chiro-inositol også blot opstå af sig selv, på baggrund af insulinresistens.


Inositolmangel kan give høje testosteronniveauer. Derfor er et tilskud med D-chiro og myoinositol helt oplagt ved insulinresistensbetinget PCOS med symptomer på androgent overskud (uønsket hårvækst, akne, hårtab mv.).

Hvilket tilskud skal du vælge?

I kroppen er mængden af myo og D-chiro inositol 40:1, og det anbefaler jeg selvsagt også i et kosttilskud.


Selvom myoinositol burde omdannes til D-chiro inositol, så er det desværre ikke altid sådan, det sker i kroppen.


Hvis vi her medtager at man mistænker at en årsag til PCOS kunne være, at man ikke evner at omdanne inositol, så er et tilskud i den rette form ekstra relevant.


Før har D-chiro-inositol (som for eksempel i femifert) være brugt alene, men effekten har vist sig at øges, hvis det tages med myoinositol. At tage myoinsitol alene som fx i Inocaps anbefaler jeg aldrig, det giver simpelthen ikke mening.


Jeg anbefaler at du søger efter et produkt i udlandet, dit kvalitetsstempel er at forholdet er 40:1, fx 2000 mg myoinositol og 50 mg d-chiro-inositol*.


Før har D-chiro-inositol (som for eksempel i femifert) være brugt alene, men effekten har vist sig at øges hvis det tages med myoinositol. At tage myoinsitol alene som fx i Inocaps anbefaler jeg aldrig, det giver simpelthen ikke mening.

Konklusion

Inositol til PCOS kan være virkelig godt.


Mangel kan i sig selv skabe PCOS (uden andre årsager) og mangel kan forværre PCOS symptomer. Men et tilskud er ikke et vidundermiddel, og det virker kun, hvis du har mangel.


Mit råd er derfor at prøve det i 3 måneder for at tjekke effekten, og oplever du ikke forskel, så stop. Når du tager inositol så vælg det rette produkt, ellers kan du ikke vurdere om det virker.


Held og lykke med det hele <3


Kærligst Marlene

Om Marlene Dencker

Uddannet komplementær hormonterapeut med sygeplejerske baggrund.


Arbejder med cyklus PCOS og fertilitetsrådgivning

Gratis community

Vil du lære mere kan du komme med ind i mit PCOS community på facebook

Kontakt

Grenåvej 700

8541 Skødstrup


CVR: 35753923

Gode tips og råd om PCOS

Cirka hver 14. dag udsender jeg gode råd og tips og trick til dig som kæmper med PCOS og fertilitetsproblemer.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Autem dolore, alias, numquam enim ab voluptate id quam harum ducimus cupiditate similique quisquam et deserunt, recusandae.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Autem dolore, alias, numquam enim ab voluptate id quam harum ducimus cupiditate similique quisquam et deserunt, recusandae.