Hyppige test jeg bruger

Grundlæggende bruger jeg de test, jeg vurdere er nødvendige for at lægge en plan for den enkelte. Det kan være mange forskellige slags og afhænger ikke bare et diagnose eller symptom, men hele din historik.

Men her er de de test jeg hyppigste bruger.


OBS priserne sætter jeg ikke, men laboratoriet - så der kan være afvigelser hvis de hæver deres priser.


Bemærk at de test jeg bruger ikke skal anses som diagnostiske test og aldrig kan stå i stedet for lægelig hjælp eller udredning. * /**

DUTCH plus - udvidet hormontest. Inkl DNA Oestrogen:

Pris 4.185 kr

Denne test viser ikke kun hormonniveauerne, men også hvordan de opfører sig i kroppen.

Det er ret afgørende både ved PCOS, ved atypiske cyklus forstyrrelser og ved PMS og PMD eller PMDD.

Den hjælper med at se hvad der er bag symptomerne. Der er markører for både B-vitamin mangel, inflammation og oxidativstress samt selvfølgelig den bedste mulige stress"måling" og den vildeste status på kønshormoner og hvordan de opfører sig i kroppen.

Hos mig får du ikke denne test uden at den er kombineret med en DNA test der hedder DNA oestrogen. Denne viser om der er genetiske årsager til at de enzymer vi ser i DUTCH testen er over eller underaktive. På den måde jeg kan bedre vide hvad vi kan behandle og hvad der er langvarigt.

Læs mere her.

Grow baby - optimering af fertilitet udfra DNA

Pris 1.495 kr

Jeg er vild med denne DNA-test. Den er udviklet specifik til at se på hvordan vi kan optimere fertilitet hos kvinder. Men ikke kun at blive gravid - også optimere så vi kan holde på en gravditet og sikre en født baby født til tiden og uden komplikationer.

Ved at se på styrker og svagheder genetisk kan jeg virkelig lægge en god plan både mens jeg prøver at blive gravid selv, under fertilitetsbehandling og en plan til dig under din graviditet.


Der er ikke noget i denne prøve vi ikke gøre noget ved, enten med tilskud eller livsstil.

Du kan læse mere her

GI 360 eller GI MAP - udvidet afførringsprøve

Priser: 2.895 - 3.795 kr

Tarmflora kan både være det primære problem ved at skabe inflammation i kroppen. Det er ikke uset at en uhensigstmæssig tarmflora skaber så meget inflammation at det i sig selv kan hæmme fx ægløsning eller skabe kronisk træthed.

Men det kan også være et sekundært problem, der forværre andre symptomer.

Disse test ser både på inflammation, den gode flora, den patogene flora og den potentielt skadelige flora. Men også fordøjelsesenzymer, betagluconidase (stort betydning for østrogener), svampe arter inkl candia og meget mere.

Du kan læse mere om testene her

Comprehensive Thyorid panel with adrenal and elements

Pris: 2.750 kr

Stofskiftet har kæmpe betydning for ægløsning, cyklus, energi og velbefindende.

Stofskiftesygdomme skal udelukkes for at stille PCOS diagnosen, da stofskifte problemer alene kan gfive alle symptomer på PCOS.


Selv hvis man er på stofskifte medicin, kan det være svært at blive velreguleret på stofskfite medicin for nogen. Det kan der være mange årsager til. Denne test viser udover TSH, frit T3 og frit T4 også kortisol som har kæmpe betydning for stofskiftet. Der er udvidet markører for selen, jod, arsen, bromine og andre faktorer vi ved påvirker stofskiftet.


Ofte kan en udvidet stofskifte hjælpe med at se hvad man kan optimere også under medicinsk behandling.

Du kan læse mere om testene her (link under udarbejdning)

Metabolomix +

Pris: 3.699 kr

Denne test måler organiske syrer. Organiske syrer er biprodukter i biokemiske processer i kroppen. Ved at se på disse, kan man analysere sig frem til hvor "kæden hopper af".


Det er detektivens yndlingstest, men også en kompleks test.


Den viser markører for ting som:

- Cellens energistofskifte - vigtigt hvis der er hæmmet ægløsning uden tydelig årsag eller fx ME eller kronisk træthed.

- B-vitaminer og flere vitaminer og mineraler

- Neurotransmittere (dopamin og serotonin især)

- Malabsorbtion og dysbiose markører

- Detoxificerings markører

- Status på aminosyrer og meget mere.

Øvrige specialiseret test:

Hvis din situation kræver udredning af specifik ting, så tester jeg også for det.

Det kan være mange ting og listen her er ikke fuldestgørende, men give eksempler på hvad jeg også tester når det er relevant.

Mycotox profile og expanded mold panel

pris, hhv: 3.450 kr og 3.275 kr

Indimellem kan skimmel og mycotoxiner være på spil. Da det er noget jeg har personlig erfaring med, har jeg forståelse for hvor stor impact mycotoxiner kan have i kroppen.


Ved at måle expanded mold panel kan vi se hvad man aktuelt er udsat og hvad man kan have en ekstra kraftig reaktion på.


Mycotoxintesten viser om der er ophobning af skimmels forsvarsstoffer, mycotoxiner. Man kan ikke behandle uden at vide præcis hvilke mycotoxiner der er ophobet hos den enkelte, da de ting der skal få dem ud af kroppen er meget forskellige.

Du kan læse mere om testene her (link under udarbejdning)

Øvrige DNA test fx DNA health

Jeg er certificeret i at analysere DNA SNP analyser og jeg bruger flere DNA test. Grow baby nævnt herover er klart den DNA test bruger oftes. Men jeg bruger også andre relevant DNA test.


Jeg kombineret fx altid min hormontest med DNA eostrogen så jeg ved om de enkelte enzymer er påvirket af noget der kan "fikses" eller om påvirkning er langvarig og genetisk. Det giver mig meget bedre resultater.


Jeg bruger også DNA health hos mandlige klienter der vil optimere deres fertilitet eller klienter som har massive inflammatoriske problemer (fx familiehisotire med autoimmunitet som lupus, cøliaki og lavt stofskifte og meget mere)

Du kan læse mere om testene her (link under udarbejdning)

Udredning for cøliaki

Priser fra 1.195 kr alt efter test

Personlig har jeg haft meget svært ved at blive udredt fyldest gørende for cøliaki. Derfor var en del at mine rejse ind i den functional medicinske verden at optage hvordan man kan teste glutenreaktioner, både cøliaki, intolerencer og andre reaktioner som gliadin og meget mere.


Husk at mange cøliaki test, også dem læge kan tage kræver du spiser gluten for at "slå ud" og være retvisende.


Der findes andre test der kan give en indikation hvis man er stoppet med at spise gluten. Du er velkommen til at skrive til mig for at høre mere.

SIBO test

Pris 1.995kr

Nogle gange opstår der overvækst af bakterier i tyndtarmen. Det kan ikke ses i en afføringsprøve. Men i en denne prøve.


Der skal ikke være bakterier i tyndtarmen. Men det kan der komme hvis fx en lukkemuskel med tynd og tyktarmen er svag, hvis man har været massivt forstoppet i gennem længere tid og jeg ser det også efter operationer i fordøjelesesenzymer - også ved endometriose operationer og andet.


Symptomer kan være meget uspecifikke, men oftest er mange meget plaget uden af vide hvorfor.


Symtpomerne kan især være mavesmerter efter måltiderne, vekslende afførringsmønster og træthed.

Du kan læse mere om SIBO og testen her (link under udarbejdelse)

Fødevareintolerencer og utættarm (IPA testing)

Priser fra 2.495 kr

Jeg oplever ofte at de fødevareintolerence test der udfører i offentligt regi er ret smalle. Der måles typisk kun på de 6 hyppigste allergener.

Men hvad hvis du reagere på andre fødevarer?


Den test jeg bruger viser de 184 mest spiste fødevarer i skandinavien og er den mest udvidet test.


Den test viser ikke klasisske allergi som nødde eller peanut allergi - her er IgA man skal måle. Men ved utættarm eller fødevareintolerencer har man en IgG reaktion og det kan denne test vise.


Derudover kan man også måle tarmslimhinden gennemtrængelighed, det der kaldes leaky gut eller utættarm. Det måles via en IPA - intenstine permabilitet analyse.

Kontakt

Grenåvej 700

8541 Skødstrup


CVR: 35753923

Gode tips og råd om PCOS

Cirka hver 14. dag udsender jeg gode råd og tips og trick til dig som kæmper med PCOS og fertilitetsproblemer.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Autem dolore, alias, numquam enim ab voluptate id quam harum ducimus cupiditate similique quisquam et deserunt, recusandae.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Autem dolore, alias, numquam enim ab voluptate id quam harum ducimus cupiditate similique quisquam et deserunt, recusandae.