DUTCH test Danmark, DUTCH behandler, DUTCH plus

Hormontest - DUTCH plus

Hvad er det så for en hormontest jeg anbefaler?


Dried Urine Test Complete Hormones. Kort: DUTCH test.
Verdens fedeste hormontest. Intet mindre.


DUTCH plus testen bruger jeg ofte og er en af mine yndlingstest. Det er en genial test til at vurdere hormonniveauer og hvordan hormonerne opfører sig i kroppen.


Modsat blodprøver der kun viser hormonniveauer, kan vi her se hvordan metabolitterne - groft sagt hvordan hormonerne opfører sig i kroppen.


Det er genialt når vi ser på cyklus forstyrrelser, PMS, endometriose, PCOS, PMDD og infertilitet.

Ved PCOS og symptomer på testosteronoverskud, kan årsager være mange, og denne test hjælper os med at se hvad der skal adresses. Udfra resultaterne ligger jeg en indivdiuel plan.


Ved PMS og manglende eller uregelmæssig cyklus er det vigtigt at vide om det skyldes manglende hormoner, manglende signalering, stress eller manglende ægløsning - og hvorfor.

Udover en vurdering af hormonniveauerne og kønshormoner.


Derudover viser DUTCH plus testen en meget grundig vurdering af stresshormonerne og kortisol døgnrytme. Det er vigtigt, da stress kan påvirke alle cyklusmæssige symptomer, så det er vigtigt for at kunne se forskel på hvad der er hvad.


Testen viser også udvalgte og meget relevant organiske syrer - så vi får et lille indblik i cellens inflammationsstatus, oxidativt stress og cellemangel på de vigtigste b-vitaminer. Alt sammen ting der yderst relevant, om du har endometriose, PMS eller ikke bliver gravid.


Hos mig kombinere vi altid testen med en DNA test, DNA eostrogen.

Ved at gøre det, kan vi nemmere finde ud af hvad der er en behandlingsplan og hvad der mere langvarigt.Testen kræver kun urinprøver og spytprøver og tages hjemme hos dig selv.


En DUTCH giver også et svar på hormonniveauer, ligesom en spyttest eller en blodprøve. Men her ophører lighederne også.


En DUTCH test vurderer ikke kun samlede hormonniveauer som østrogen, progesteron og testosteron, men giver svar på hvilke type østrogener og hvilke metabolitter der er tale om. Jeg plejer at sige, den viser hvordan hormoner opfører sig i kroppen.


Her ser ud overblikker over kønshormoner, som du kan se er det meget mere til det, en bare "hvor højt er testosteron"

Det er ikke ligegyldigt hvordan dine hormoner og metabolitter ser ud.


Det ses at forskellige niveauer af nedbrydningsprodukterne fra østrogen har stor betydning for både om vi føler vi har høje østrogenniveauer (selvom vi måske ikke har samlet) eller om der ses endometriose, fibromer, PCOS, PMS og meget mere. Men meget vigtigt er at flere at nedbrydningsprodukterne kan viser sig at have sammenhæng med udvikling af østrogenfølsomkræft, som fx brystkræft.


Som eksempler på hvorfor det er vigtigt at måle hormonmetabolitterne udover niveauet af hormoner:


Østrogener:

Nogle af østrogen metabolitter har stor betydnig for risiko for brystkræft, endometriose, PMS, PMDD og meget mere.

Derfor giver jeg heller ikke hormoner i min behandling.


Testosteron:

Der er meget mere der giver testosteron symptomer end bare "frit testosteron" målt hos lægen der kan give dig symptomer. Derfor er en DUTCH test ofte interssant hvis der er store testosteronsymptomer - især hvis blodprøver og symptomer ikke stemmer helt overens.

Fx kan testosterons nedbrydningsproduktet DHT er op til 50 gange så potent som testosteron, og der er mange andre androgener (virker som mandligt kønshormon) end testosteron. Blandt andet androstendione. DHEA og DHEAS

Forhold mellem testosteron, metabolitter og østrogen og det metabolitter er også afgørende.Kontakt

Grenåvej 700

8541 Skødstrup


CVR: 35753923

Gode tips og råd om PCOS

Cirka hver 14. dag udsender jeg gode råd og tips og trick til dig som kæmper med PCOS og fertilitetsproblemer.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Autem dolore, alias, numquam enim ab voluptate id quam harum ducimus cupiditate similique quisquam et deserunt, recusandae.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Autem dolore, alias, numquam enim ab voluptate id quam harum ducimus cupiditate similique quisquam et deserunt, recusandae.